Składniki
- 1.5-1.7 kg fileta z indyka
- puszka brzoskwiń
- średnia cebula
- strączek papryki chili
- 1/2 łyżeczki suszonej szałwii
- 2 -3 gałązki tymianku
- cytryna
- jajko ,olej, cukier ,sól
- biały pieprz
-
6
2h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
MIĘSO OPŁUCZ OSUSZ NATNIJ NOŻEM TAK,ABY DAŁO SIĘ ROZŁOŻYĆ JAK KSIĄŻKA. SKROP SOKIEM Z CYTRYNY , OPRUSZ SOLĄ I PIEPRZEM.CEBULKĘ I PAPRYCZKĘ CHILI POSIEKAJ W NACZYNIU CZAS 12S.OBR.POZ.4. WYCIĄGNIJ Z NACZYNIA I PODSMAŻ NA OLEJU. Z BRZOSKWINI ODLEJ SYROP, WRZUĆ JE DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO RAZEM Z PODSMAŻONĄ CEBULKĄ I PAPRYCZKĄ . WBIJ JAJKO. CAŁOŚĆ ZMIKSUJ NA GŁADKĄ MASĘ, CZAS 20S.OBR.POZ.7-8. DOPRAW SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ ODROBINĄ TYMIANKU.MASĘ BRZOSKWINIOWĄ ROZSMARUJ NA MIĘSIE. ZWIŃ ROLADĘ,ZWIĄŻ NICIĄ KUCHENNĄ. Z WIERZCHU MIĘSO OPRUSZ SOLĄ,SZAŁWIĄ I TYMIANKIEM. UŁÓŻ W FORMIE ŻAROODPORNEJ. SKROP OLEJEM. WSTAW DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA. PIECZ 50-60 MINUT W TEMP. 190 ST. PRZED PODANIEM POSYP STARTĄ SKURKĄ Z CYTRYNY.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPoz. co to znaczy?
Poz. co to znaczy?