3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BULION DO RAMENU


Wydrukuj:
4

Składniki

500 butelka/butelki/butelek

BULION DO RAMENU

  • 500-700 g tuszka z kurczaka, Eko
  • 1 płaty wodorosty kombu
  • 1 porcji cebula
  • 1 g liść laurowy, suszony
  • 3 kulki ziarno ziela angielskiego
  • 20 g korzeń imbiru, świeży
  • 50-80 g sosu sojowego
  • 6
    6h 0min
    Czas całkowity 6h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1.założyć osłonę noża i włożyć tuszkę kurczaka. Uzupelnić do pełna wodą.
    15min/98st/Mieszanie
    2.włożyć rozgnieciony imbir oraz pozostałe składniki oprócz sosu sojowego. Funkcja "wolne gotowanie" 4-8h/95st
    3.przelać do innego naczynia i doprawić sosem sojowym.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

BULION można gotować 8h np. w noc.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy