Tu jesteś:
4
Składniki
500 butelka/butelki/butelek
BULION DO RAMENU
- 500-700 g tuszka z kurczaka, Eko
- 1 płaty wodorosty kombu
- 1 porcji cebula
- 1 g liść laurowy, suszony
- 3 kulki ziarno ziela angielskiego
- 20 g korzeń imbiru, świeży
- 50-80 g sosu sojowego
-
6
6h 0min
Czas całkowity 6h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1.założyć osłonę noża i włożyć tuszkę kurczaka. Uzupelnić do pełna wodą.
15min/98st/"Mieszanie"
2.włożyć rozgnieciony imbir oraz pozostałe składniki oprócz sosu sojowego. Funkcja "wolne gotowanie" 4-8h/95st
3.przelać do innego naczynia i doprawić sosem sojowym.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
BULION można gotować 8h np. w noc.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz