Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
3min
porcja/porcje/porcji
1
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 09/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 1 żółtko
- 1 łyzeczka soku z cytryny
- 1 łyzeczka musztardy
- 2 MT oliwy
- 70 g cebuli
- 100 g ogórków konserwowych
- 1 łyzka posiekanej natki pietruszki
- pol lyzeczki soli
- pol lyzeczki cukru
- pol lyzeczki pieprzu
- 1 MT gęstej śmietany lub jogurtu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Cebule wrzucic na wirujace noze 6 Sek/ obr. poz.6
2. Dodac ogorki miksowac 8 Sek/ obr. poz 4
3. Zalozyc motylek dodac zoltko, musztarde, przyprawy ustawic czas 2 Min./ obr. poz.4
4. Zalozyc MT na pokrywe garnka i wylac oliwe na pokrywe.
5. Dodac smietane i wszystko wymieszac 10 Sek/ obr. poz 2
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ja dodaje jeszcze:
- 1 łyżeczkę curry- dodatkowo 2 łyżeczki musztardy- 2 łyżeczki kaparów
i nie dodaję śmietany
ogorki konserwowe to korniszone nie kiszone? yy
po pierwsze sos nie nazywa sie "remolada" tylko jak juz to remoulade, albo chociaz remulada... a tak w ogole to chcialem spytac co kryjesz pod pojęciem "oliwa", czy masz na mysli oliwę z oliwek, czy poprostu olej...?
Ja uzywam go do jajek, hamburgerow, kielbasek i do grilla jest wysmienity. Palce lizac
magdusia1982
Hmm... np. do ryb, kiełbasek, jajek, kanapek, mięs na zimno
http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków
http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie
do czego taki sos mozna uzyc ?
Are you sure to delete this comment ?