Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
20
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 80 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 80 g Żółtej papryki, pokrojonej na kawałki
- 100 g ogórków, bez nasion, pokrojonych na kawałki
- 400 g serka śmietankowego, pełnotłustego lub niskotłuszczowego
- 0,25 łyżeczki curry
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,25 łyżeczki pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić5 s/obr. 5.
- Dodać paprykę i ogórka, rozdrobnić 5s/obr.5. Włożyć koszyczek, przytrzymać go kopystką i odlać wodę. Wyjąć koszyczek.
- Do naczynia miksującego dodać serek śmietankowy i przyprawy, wymieszać 10-15s/obr.2. Przełożyć do miseczki za pomocą kopystki, przykryć, przed podaniem włożyć do lodówki.
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić5 s/obr. 5.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
lunaris: Raczej chodzi o Bielucha lub Philadelphię
Jestem fatalną kucharką. Serek śmietankowy topiony tak?
pasta jest extra - pyszna! zagości w ulubionych użyłam tylko czerwonej papryki i miałam resztkę curry... ale już nigdy nie kupię gotowego serka białego z dodatkami!
Magi masz rację przepis można modyfikować ja robiłam bez papryki, ale z jajkami ugotowanymi na twardo,bazą jest serek topiony Pozdrawiam
Bardzo dobra pasta do chleba, polecam i można ją dowolnie modyfikować
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję