Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 6
- TM 5
opublikowany: 15/02/23
zmieniono dnia: 15/02/23
Składniki
Pasta pistacjowa
- 400 gramów pistacji prażonych, niesolonych, łuskanych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 400 g pistacji prażonych, niesolonych, łuskanych wsypujemy do naczynia miksującego.
- Ustawiamy 30s / obr. 10
- Zgarniamy kopystką na dno
- Ustawiamy ponownie 2 min. /obr. 10
Porady
Pastę pistacjową wykorzystać do przygotowania wybranego deseru.
Przechowywać w szczelnie zamykanym słoiku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
NIE RÓBCIE TEGO PRZEPISU.
Pistacje po kilkunastu sekundach stały się bardzo gęste i zablokowały ostrza, ale obroty były tak duże że ostrza w końcu przebiły się przez pastę, wyrzucając na pastę smar i niszcząc ostrza.
Pani autorce chyba się jedno zero pomyliło...
Czy ktoś mógłby łaskawie weryfikować to co tu jest dodawane?"Blokada naczynia miksującego"
Are you sure to delete this comment ?