Czas przygotowania
17min
Czas całkowity
17min
porcja/porcje/porcji
5
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 07/11/17
zmieniono dnia: 07/11/17
Składniki
Pasta kanapkowa z pietruszki i orzechów
- 500 g mleko, najlepiej ok. 2%, ale może być inne
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty oliwy z oliwek
- 1 porcji orzechów włoskich, łuskanych, jedna garść
- 380 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 1-2 czubatych łyżek soku z cytryny, może być sok z połówki cytryny lub 1 czubata łyżka dżemu z pigwy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia wlewamy mleko, garść orzechów włoskich i oliwę z oliwe. Podgrzewamy 5 min / obr. 1 / 90°C.
2. Dodajemy surową, pokrojoną na kawałki i obraną pietruszkę (korzeń). Gotujemy 15 min / obr. 2 / 90°C.
3. Dodajemy pigwę lub sok z połówki cytryny i miksujemy na gładką masę zwiększając kolejno obroty: 45 sek. / obr. 1-10.
SMACZNEGO!
Pasta kanapkowa z pietruszki i orzechów
Porady
Gotową pastę możemy nakładać na kanapki, podawać z naleśnikami lub dodawać jako dodatek do obiadu
Pasta jest naturalnie słodka. PYCHA!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?