Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 200 g Migdałów
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki ksylitolu lub cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wsypać migdały i ksylitol. Zmielić na proszek. Dodać kakao i miksować w kilku seriach (z małymi przerwamy, by za bardzo nie wzrastała temperatura) po 10 min./3 obr. Zajmuje to trochę czasu (takich serii należy powtórzyć 3-4), ale warto. Migdały dzięki długiemu miksowaniu nabierają kremowej konsystencji.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Mi wychodził za gęsty, więc dodałam trochę mleka skondensowanego, a cukier zastąpiłem syropem z agawy. Też pyszny wyszedł. Przepis do zapamiętania. U nas powróci na pewno.
a migdały obrane?
Do wypróbowania gdzieś mi umknął ten przepis
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Sprawdziłam wczoraj .. to jest rewelacyjne. Smaczne i jeszcze raz rewelacyjne! Dzięki za pomysł na nadzienie do moich wczorajszych naleśników... niam
I jest pyszne (przetestowane na dzieciach ). A prócz tego, że pyszne, to jeszcze zdrowa, zwłaszcza, gdy cukier zastąpimy ksylitolem, ew. miodem.
Pozdrawiam
Isadora
To musi być pyszne, uwielbiam takie słodkości gratuluję pomysłu!
lilly20