thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
2 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 02/05/22

Składniki

  • 1 szczypta pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 10 ziarenek pieprzu czarnego
  • 10 nasion gorczycy
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • 100 goctu z czerwonego wina
  • 2 ząbki czosnku
  • 130 g czerwonej cebuli, przekrojonej na połówki
  • 180 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 1000 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g miodu
  • 1 łyżeczka soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć pomidory, czerwoną paprykę, czerwona cebulę, czosnek, dolać 50 g octu z czerwonego wina, rozdrobnić 5 s/obr 7.
    2. Gotować 40 min/Varoma/obr. 2, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego postawić koszyczek.
    3. Dodać pozostały ocet z czerwonego wina, przyprawy i miód, gotować 15-20 min/Varoma/obr. 2 (dopóki mieszanka nie zgęstnieje). Zdjąć koszyczek i założyć miarkę.
    4. Zmiksować 1 min/obr. 10. Przełożyć do słoików typu twist, po zakręceniu obrócić słoiki dnem do góry, pozostawić na ok. 10 minut do ostygnięcia.
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ketchup

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?