thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 30/07/14

Składniki

  • 1 papryczka chili, świeża, mała, pokrojona na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju arachidowego, lub kokosowego
  • 160 g orzeszków ziemnych, prażonych
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 30 g cukru palmowego
  • 60 g miąższu lub pasty z tamaryndowca
  • 20 g sosu rybnego
  • 1 łyżka pasty z krewetek
  • 0,25 łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć chilli i czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 7.

  2. Dodać olej arachidowy, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.

  3. Dodać orzeszki ziemne i mleczko kokosowe, gotować 4 min/Varoma/obr. 1, następnie podgrzać 10 min/80°C/obr.Mieszanie"Mieszanie" .

  4. Dodać cukier palmowy, miąższ z tamaryndowca, sos rybny, pastę z krewetek i sól, gotować 2 min/100°C/obr. 1.

  5. Utrzeć na purée 1 min/obr. 10, przełożyć do miseczki i pozostawić do ostygnięcia, podawać.

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  7. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  8. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dip z orzeszków ziemnych

Wydrukuj:

Komentarze