thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 08/07/14
zmieniono dnia: 31/07/14

Składniki

  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru
  • 240 g JAGÓD LEŚNYCH
  • 2 szczypty soli
  • 2 jaja kurze
  • 20 g masła
  • 50 g cukru, TRZCINOWEGO
  • 1/4 litra mleka, OK. 240 ML.
  • 50 g drożdży świeżych
  • 500 g mąki tortowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Ciasto:

    Ciepłe mleko, drożdże, cukier, masło, sól umieśc w naczyniu miksującym delikatnie wymieszaj kopystką, dodaj mąkę, jajka, wyrabiaj 5 min. poz. Ciasto"Ciasto"  

    Wyciągnij z naczynia, umieść w misce i odstaw do wyrośnięcia,aż ciasto podwoi swoją objętość.

    Nadzienie

    w misce delikatnie wymieszaj wszystkie składniki;

    Odrywaj po kawałku formuj placuszki na które nakładaj po kopiastej łyżce jagodowego farszu, sklej brzegi i formuj bułeczki.Gdy wyrosną posmaruj roztrzepanym jajkiem z odrobina mleka.piecz ok. 15 min. W rozgrzanym piekarniku temp. 180-200 st.C

     

Porady

Dłonie posmaruj olejem lub wodą, gdyby ciasto kleiło się za bardzo,

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

JAGODZIANKI

Wydrukuj:

Komentarze