Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 100 gramów marshmallow (najlepiej bialych, nadaja sie wtedy do kolorowania wg upodoban)
  • 220 gramów cukru pudru, porzadnie zmielonego
  • 2 łyżki wody (ok.)
  • kolory spozywcze, jesli chcemy od razu kolorowac

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkladamy marshmallow, wode i kilka kropel koloru, jesli chcemy od razu miec mase kolorowa. Jesli nie, zostawiamy biale : 6min/ 60° / obr 1 - ewentualnie przedluzyc chwilke, do rozpuszczenia. Nastepnie: 10sek / obr 7. Zostawic do ostygniecia, pòki temp. nie zejdzie do 37°.  Nastepnie nastawic na Ciasto"Ciasto" i stopniowo dodawac cukier puder, do wykonczenia. Zrobi sie kulka, mniejsza i resztki marshmallow troche zostana. Wyjac duza kulke ( uwaga, troche ciepla jest!),  resztki w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" zostawic do wystygniecia, nastepnie wyjac je, pomagajac sobie leciutenko natluszczona kopystka.  Zagniesc, zrobic kulke rekoma, zawinac w folie spozywcza. Zostawic w kredensie, tak zawiniete, na 24h przed uzyciem. UWAGA !!! Nie przechowywac w lodòwce !!!! Jesli stwardnieje, po 24h za bardzo, podgrzac leciutko, w piekarniku, mikrofalòwce...., az zmieknie lekko, albo wyrabiac rekoma, pod wplywem ciepla rak, zmieknie. Tak przechowywana masa ( w woreczku, nastepnie kontenitorze plastykowym, i w kredensie), moze sie utrzymac nawet lekko ponad 2 miesiace.

    Jesli chcemy zwiekszyc dawke: 150g marshmallow, 330g cukru pudru, 3lyzki wody.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

mmf - czyli pianka marshmallow plastyczna do dekoracji tortòw

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 12, 2013 at 20:42

    Witam

    Veroniko bardzo dziękuję za pomoc w zapisywaniu przepisów .Jakos sobie radzę .Proszę poqwiedz do dekoracji czego używasz masy z pianki ? Pozdrawiam Krystyna tmrc_emoticons.) Party Love

    Krystyna

  • kwietnia 17, 2013 at 12:27

    To dobrze, ze sie uratowala, szkoda by bylo tmrc_emoticons.(  Nie wiedzialas, wiem tmrc_emoticons.)  Uczymy sie cale zycie, od poczatku do konca i wlasnie to jest fantastyczne Big Smile Big Smile  Codziennie cos nowego Party Party Party   Dlatego zycie jest takie urozmaicone i ciekawe Party Party Party

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 17, 2013 at 12:17
    5.0

    Wiesz, Veroniczko, zaraz po przyjściu z pracy wyjęłam tę masę z lodówki. Nic się nie stało. Jest miękka. Już nie trzymam w lodówce. No widzisz, takie proste rzeczy ,a trzeba to wiedzieć. Wiem, dzięki Tobie.Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • kwietnia 17, 2013 at 11:24
    5.0

    Love

  • kwietnia 17, 2013 at 11:09

    Mam nadzieje, dziewczyny, ze sie przyda tmrc_emoticons.)  Zabawa jest naprawde niezla Big Smile tmrc_emoticons.;)  Gabrysiu, Ty moja, w lodòwce nie, bo temp. nieodpowiednia, za zimno i jest za duzo wilgoci. Big Smile  Dobrej zabawy Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 16, 2013 at 12:06
    5.0

    Wielkie dzięki Veroniko, na Ciebie zawsze można liczyć. Mam teraz przepis-gotowca i tylko robić. Przy okazji dowiedziałam się, że popełniłam błąd chowając nie wykorzystaną mase do lodówki. Muszę dziś ją wyjąć i zobaczyć czy da się jeszcze ją wykorzystać. Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • kwietnia 16, 2013 at 09:42
    5.0

    A ja lubie te pianki tmrc_emoticons.D dodaje do zapiskow i napewno wykorzystam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • kwietnia 15, 2013 at 20:45
    5.0

    Zgadzam się z Veroniką. To kwestia smaku. Każda z nich ma swoje plusy i minusy. Według mnie najsmaczniejsza i najmniej słodka jest czekolada plastyczna ;o)

    ;o)

  • kwietnia 15, 2013 at 16:25

    Dziewczyny, ktòra lepsza nie wiadomo. Zalezy od gustòw, rodzaju torta, i humoru Big Smile tmrc_emoticons.;)  Wszystkie sa fajne, dobre, ale kto woli taka, kto inna... Trzeba pròbowac i samemu zdecydowac, co nam lepiej smakuje. Jedyne wyjscie . Kazda z podanych rzeczy, to pasta do modelowania. Ja osobiscie, np. lubie sie ta bawic, ale nie lubie jej jesc, bo nie przepadam za marshmallow..  Ale dekoracje wychodza sliczne, trzeba przyznac. tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 15, 2013 at 14:17

    Dzięki, będę próbować  tmrc_emoticons.)  Veroniko a taka masa jest lepsza niż cukrowa lub marcepanowa???

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile