thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1300 g
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 07/11/12
zmieniono dnia: 07/11/12

Składniki

  • 450 g cukierków krówek, (ja używam krówki robionej w TM, przepis w "podróże z TM" s. 100)
  • 1 opakowania mleka skondensowanego niesłodkiego
  • 200-100 g wódki, (to ile damy wódki całkowicie zależy od naszych preferencji, ja na taką ilość daje około 400 ml)
  • przegotowana woda, (nie jest konieczna)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do likieru musimy dać tyle samo gramów  cukierków co mleka i wody, dlatego na początek uruchamiamy wagę, do naczynia dajemy cukierki krówki, tarujemy wlewamy mleko skondensowane i uzupełniamy brakującą ilość gorącą wodą (jeśli jest taka potrzeba, jeśli nie nie wlewamy wcale wody!). Uruchamiamy naczynie 7min/70stopni/obr.3.

  2. Otwieramy pokrywę i czekamy jak krówki ostygną. Dolewamy wódkę, mieszamy 1min/obr. 3. Przelewamy do butelek i smacznegotmrc_emoticons.)

    Najbezpieczniej jest trzymać likier w lodówcetmrc_emoticons.;)

Porady

Likier można robić z dowolnej ilości krówek. Wystarczy pamiętać, żeby dać tyle samo cukierków co mleka tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Likier krówkowy (likier z krówek, likier krówka)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?