Składniki
likieru
- 100 gramów kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 500 gramów wódki czystej
- 300 gramów soku pomarańczowego
- 4 Mandarynki
- 2 duze cytryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
wycisnij sok z cytryn do miski, uzywajc koszyczka jako sitka, wrzuc obrane mandarynki, dodaj cala paczke skorki pomaranczowej, dolej sok i wsyzstko zblenduj 30 sek/predkosc 8-10
podgrzewaj powstaly napoj przez 10 minut/temp 98 stopni/predkosc 1,5
teraz zdejmij miarke, ustaw czas na 30 sekund/predkosc 3 i powoli dolewaj wodke
powstaly likier wlej goracy do butelki/butelek i zaczekaj az ostygnie zanim zamkniesz.
likieru cytrusowego
Porady
mozna napoj doslodzic zaraz po zblenowaniu czyli po pierwszym kroku jesli wydaje sie zbyt kwasny
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze