Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
3
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 25/10/16
zmieniono dnia: 25/10/16
Składniki
Risotto pieczarkowe
- 1 szalotka
- 40 g oliwa z oliwek
- 200 g ryżu do risotto
- 120 g pieczarek
- 50 g startego parmezanu
- 1 łyżek śmietany, ja dałam 18%
- 700 gramy wody
- 1 kostek kostka rosołowa warzywna
- sól, pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Obieramy szalotkę następnie czyścimy i obieramy pieczarki oraz kroimy je w paski
- Wkładamy szalotke do kielicha i miksujemy 5 sek / obr. 5
- Wlewamy oliwę z oliwek i ustawiamy 3 minuty / varoma / obr. 1
- Następnie dodajemy ryż i ustawiamy 5 minut / 100 stopni / obr. 1
- Dodajemy wodę, kostkę rosołowa, pieczarki i ustawiamy 20 minut/ 100 stopni / "Obroty wsteczne" / "Mieszanie"
- Całą zawartość kielicha wysypujemy do naczynia, dodajemy śmietanę, parmezan, sól i pieprz a następnie mieszamy.
Podawać od razu po zrobieniu kiedy jest jeszcze gorące.
Smacznego
Risotto pieczarkowe
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Zgodnie z przepisem pyszny 😀
Smak jest ok.... natomiast wrażenia wizualne fatalne
Robiłam dzisiaj na kolację wszystkim bardzo smakowało polecam
👩🍳
Bardzo dobre, z tym że dodałam więcej pieczarek
Pyszne ale daje mniej wody . A zajadają się wszyscy łącznie z 2-latkiem,który sam próbuje się nakarmić
Właśnie robię zobaczymy jak wyjdzie
Dobre, właśnie jemy obiadek
Bardzo smaczne! Moje 5letnie dziecko zjadło i dwa razy prosiło o dokładkę. Nic nie zmieniłam w przepisie.
Are you sure to delete this comment ?