Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 09/02/17
zmieniono dnia: 09/02/17
Składniki
Francuskie, kruche ciasto
- 150 gramy mąki
- 75 gramy masła pokrojonego w kostki
- 0,5 łyżeczki soli
- 50 gramy wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Mąkę, masło, wodę i sól wkładamy do kielicha i miksujemy 20sek/ prędkość 4
2. Gotowe ciasto wyciągamy z kielicha, zawijamy w przezroczysą folię i wkładamy do lodówki ( ja często wkładam do zamrażarki na 5 minut a następnie rozwałkowuje i ukladam na blaszkę )
Francuskie, kruche ciasto ( spód pod tartę )
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?