thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
3 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

Risotto pieczarkowe

  • 1 szalotka
  • 40 g oliwa z oliwek
  • 200 g ryżu do risotto
  • 120 g pieczarek
  • 50 g startego parmezanu
  • 1 łyżek śmietany, ja dałam 18%
  • 700 gramy wody
  • 1 kostek kostka rosołowa warzywna
  • sól, pieprz

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Risotto pieczarkowe
  1. Obieramy szalotkę następnie czyścimy i obieramy pieczarki oraz kroimy je w paski
  2. Wkładamy szalotke do kielicha i miksujemy 5 sek / obr. 5
  3. Wlewamy oliwę z oliwek i ustawiamy 3 minuty / varoma / obr. 1
  4. Następnie dodajemy ryż i ustawiamy 5 minut / 100 stopni / obr. 1
  5. Dodajemy wodę, kostkę rosołowa, pieczarki i ustawiamy 20 minut/ 100 stopni / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie"
  6. Całą zawartość kielicha wysypujemy do naczynia, dodajemy śmietanę, parmezan, sól i pieprz a następnie mieszamy.

    Podawać od razu po zrobieniu kiedy jest jeszcze gorące.

    Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Risotto pieczarkowe

Wydrukuj:

Komentarze