- TM 31
Składniki
Biszkopt
- 125 g mąka tortowa, 1/2 szklanki
- 2 czubate łyżeczki proszek do pieczenia, do biszkoptu
- 125 g maka ziemniaczana, 1/2 szklanki
- 5 jaj, do biszkoptu
- 250 g cukier, 1 szklanka
Masa z bitej śmietany
- 2 opakowania śmietana kremówka 36%, 2x 1/2 litra
- 1 puszki brzoskwinie w syropi, do masy i dekoracji
- 1 puszek wiśniew syropie, do dekoracji
- 2 opakowania fix do śmietany, nie jest konieczny,ale masa jest sztywniejsza
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Białka ubić z jedną szklanką cukru i dwie łyżki wody, dodawać pojedyńczo żółtka i ubijać, następnie powoli obie mąki i proszęk do pieczeni . Piec 25' w 180 stopniach.
Masa ze śmietany
Założyć motylka i ubijać powoli wlewając śmietanę -dodać FIX i ubijać na sztywną masę.
Wystudzony i pokrojony biszkopt przekładamy ubitą śmietaną i owocami(zatapiamy w śmietanie lekko rozdrobnione owoce). Ostatni przyozdabiamt w/g uznania (biszkopt możemy nasączyć wodą z cytryną lub rumem)
P.S
Jeśli dodamy do śmietany zmielone orzechy , uzyskamt tort orzecowy PYCHOTA!!!!
Biszkopt
Porady
motylkiem ubijamy białka ipowoli dodajemy cukier i wodę, następnie zdejmujemy motylka i powoli dodajemy -ubijając(bez motylka) resztę składników.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Tort mało słodki, do kremówki dodałabym choć 2 łyżki cukru i byłoby super. Zrobiłam bez wiśni
imorathi
Tort wydaje się być super. Chcialabym go zrobic, ale przepis zdecydowanie jest do wykonania metodą tradycyjną, poniewaz brakuje ustawień dla Thermomixa
Are you sure to delete this comment ?