thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 21/06/13

Składniki

  • 250 g mleka, chudego (0,5%)
  • 40 g cukru
  • 100 g soku z cytryny
  • 10 g skórki otartej z cytryny
  • 4 plastry limonki
  • Polewa malinowa
  • 300 g malin, świeżych lub mrożonych (wcześniej rozmrozić)
  • 10 g cukru
  • 100 g wody
  • 30 g żelatyny
  • 150 g twarogu, chudego
  • Timbale
  • 2 białka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

    1. Timbale: Założyć motylek.
    2. Do naczynia miksującego włożyć białka, ubić na sztywną pianę, 1½ min/obr. 4, przełożyć do innego naczynia.
    3. Zdjąć motylek.
    4. W innym naczyniu dokładnie rozpuścić żelatynę w 100 g ciepłej wody.
    5. Do naczynia miksującego włożyć twaróg, mleko, cukier, rozpuszczoną żelatynę, sok i skórkę z cytryny, wymieszać 20 s/obr. 4.
    6. Dodać pianę z białek, wymieszać 10 s/obr. 3.
    7. Powstałą masę umieścić w wypłukanych zimną wodą filiżankach, pozostawić do zastygnięcia na ok. 2 godziny. Polewa malinowa:
    8. Do naczynia miksującego włożyć maliny i cukier, podgrzać 30 s/obr. 7.
    9. Filiżanki z zastygniętą masą zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie, zawartość przełożyć na talerz i ozdobić plasterkami limonki.
    10. Timbale polać polewą malinową, można też polać talerz, a następnie umieścić na nim timbale.
  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Timbale cytrynowe z polewą malinową

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: