thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • spód :
  • 200 g herbatników, petit-beurre /2 op/
  • 50 g Czekolady mlecznej, 70 g miękkiego masła
  • masa serowa:
  • 750 g ser, ka typu włoskiego "capri"
  • 250 g cukru, 3 jajka ,2,5 MT śmietanki30-36% 1 cukier wanilinowy
  • 3 łyżkimaki ziemniaczanej 600-700 g śliwek/przekrojonych na połówki/
  • migdałowa posypka:
  • 100 gmigdałów ,70 g cukru brązowego 50 g masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki spodu rozdrabniamy w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" do konsystencji piasku obr .6 czas 7sek przy pomocy kopystki.Foremkę o wym. 23-28cm wyścielamy papierem do pieczenia .Powstałą masą równomiernie wykładamy dno formy.Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki w podanej kolejności wrzucamy do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"   kruszymy  8 sek  obr. 7 i przkładamy do miseczki. Wszystkie składniki  na masę serową miksujemy na gładki krem 50sek obr 8-9. Wylewamyv na spód z ciastek. Na wierzchu układamy połówki śliwek przecięciem do góry, posypujemy kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika170-180 stopni i pieczemy 45-50min. Aby  sernik się zbytnio nie przpiekł przykrywamy folią aluminiową. Jest gotowy, gdy równomiernie zetnie się na całej powierzchni. Po wyjęciu z piekarnika natychmiast ostrym nożem okrawamy wokół brzegu całego obwodu foremki by równomiernie opadł (na całej powierzmi będzie wówczs jednakowo  równy). Studzimy najlepiej wkładając do lodówki na cała noc.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

"Sernik babie lato"- ze śliwkami i migdałową kruszonka

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: