Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 200 g orzechów włoskich, wyłuskanych
  • 180 g cukru
  • 25 g masła
  • 2 jajka
  • 500 g mleka
  • 70 g kaszy manny, plus 1 łyżeczka
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  

     

     

     

     

    1. Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić

    2 s/obr.4

    .

    2. Na patelni rozgrzać masło, dodać 80 g cukru i rozdrobnione orzechy, kandyzować na małym ogniu, przez kilka minut, (aż cukier zacznie się kleić do orzechów).

    3. Umyć i osuszyć naczynie miksujące.

    4. Białka oddzielić od żółtek i umieścić w naczyniu miksującym, ubić na sztywną pianę

    2 min 30 s/obr. 3

    , przełożyć do innego naczynia.

    5. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać kaszę manną, pozostały cukier, skórkę otartą z cytryny i cukier wanilinowy gotować

    9 min/100ºC/obr. 2

    .

    6. Żółtka wymieszać z jedną łyżeczką kaszki manny i dodać razem z połową orzechów do naczynia miksującego wymieszać

    10 s//obr. 3

    .

    7. Dodać pianę z białek, lekko wymieszać kopystką. Przełożyć do pucharków, posypać pozostałymi orzechami.

     

    Pudding można podawać na ciepło i na zimno, jednak najlepiej smakuje bezpośrednio po przygotowaniu.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pudding z orzechów włoskich

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy