Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 12 gramów listków żelatyny
  • 500 gramów śmietany kremówki
  • 250 gramów mleka
  • 150 gramów cukru
  • cukier waniliowy
  • 100 gramów koniaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  Namoczyc listki zelatyny w zimnej wodzie, odstawic. Do naczynia wlac smietane, mleko, cukier, cukier waniliowy: 6 min / 80° / obr 3. Dodac koniak i zelatyne: 10 sek / obr 3. Przelozyc do foremki natluszczonej olejem migdalowym. Wstawic do lodòwki na 3 godziny conajmniej.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Panna cotta

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 1, 2012 at 12:50

     Mysle, ze tak, tylko trzeba ograniczyc ilosc wody przy rozpuszczaniu, bo listki sie wyciska, a w proszku, sie nie da. Spròbuj i warianty, pychatmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 1, 2012 at 00:56

    Mam w lidówce wszystkie składniki, będę próbowała, bo wszyscy uwielbiamy ten deser. Czy zamiast listków żelatyny może być proszek? U nas w sklepach ogólnie dostępna jest żelatyna w proszku. W listkach jest tylko w niektórych sklepach i to raczej rzadko... 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile