Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 12 gramów listków żelatyny
- 500 gramów śmietany kremówki
- 250 gramów mleka
- 150 gramów cukru
- cukier waniliowy
- 100 gramów koniaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Namoczyc listki zelatyny w zimnej wodzie, odstawic. Do naczynia wlac smietane, mleko, cukier, cukier waniliowy: 6 min / 80° / obr 3. Dodac koniak i zelatyne: 10 sek / obr 3. Przelozyc do foremki natluszczonej olejem migdalowym. Wstawic do lodòwki na 3 godziny conajmniej.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Mysle, ze tak, tylko trzeba ograniczyc ilosc wody przy rozpuszczaniu, bo listki sie wyciska, a w proszku, sie nie da. Spròbuj i warianty, pycha
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Mam w lidówce wszystkie składniki, będę próbowała, bo wszyscy uwielbiamy ten deser. Czy zamiast listków żelatyny może być proszek? U nas w sklepach ogólnie dostępna jest żelatyna w proszku. W listkach jest tylko w niektórych sklepach i to raczej rzadko...
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?