Składniki
- PANNA COTTA
- 0,5 laski wanilii
- 100 g mleka
- 330 g śmietany 30%
- 2 łyżeczki żelatyny, (5 g)
- 50 g cukru
- otarta skórka z połowy pomarańczy
- SOS MALINOWY
- 200 g malin
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Rozciąć laskę wanilii wzdłuż, wydrążyć nasiona. Laskę i nasiona włożyć do naczynia miksującego.
2. Dodać mleko, śmietanę, żelatynę i cukier, gotować 10min/90 st C/ obr. 2, następnie wyjąć laskę wanilii
3. Dodać startą skórkę z pomarańczy, wymieszać 5s/obr. 3
4. przelać do silikonowych foremek lub do filiżanek do kawy, schładzać w lodówce ok 3-4 godz ( do stężenia )
SOS MALINOWY:
1. Do naczynia miksującego włożyć maliny, rozdrobnić 5s/obr 7
2. Sosem polać bezpośrednio porcje panna cotty lub polać talerzyk, a następnie położyć na nim deser.
Wersje:
zamiast skórki pomarańczowej rum, albo malibu
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze