thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 23/04/13
zmieniono dnia: 24/04/13

Składniki

masa

  • 50 g migdalow mielonych
  • 10 g kakao naturalne
  • 149 g cukier puder do lukru
  • 2 bialka
  • 1 łyżki cukru
  • szczypty soli

nadzienie

  • 150 g czekolady
  • 60 g śmietany
  • 20 g cukru
  • 60 g maślanka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    masa na bezy
  1. wymieszac cukier puder z migdalami i z kakao. zachowac.

     

  2. ubic bialka z lyzka cukru i szczypta soli i motylkiem zalozonymtmrc_emoticons.;) programujac 4 min/obr.3,5

    przelozyc do miseczki i dodawac powoli mieszanke migdalowa (ja przesiewam ja przez siteczko, zeby nie bylo grudek). polaczyc ostroznie zeby bialka nie opadly. przelozyc do rekawa cukierniczego.

    na blache wylozona papierem do pieczenia formowac male bezy zostawiajac miedzy nimi miejsce.gdy juz wylozymy cala blache podniesc blache i pozwolic jej spasc kilka centymetrow, zeby bezy sie troszke splaszczylytmrc_emoticons.;)

    zostawic na ok. 30 minut zeby bezy sie wysuszyly. nie powinny przyklejac sie do palca.

  3. rogrzac piekarnik do 150ºC

    wlozyc bezy do piekarnika na 10-12 minut.powinny troszke urosnac.

    zostawic do ostygniecia.

  4. nadzienie
  5. wlac smietane na 2 min/90ºC/obr.1

  6. dodac czekolade w kawalkach, maslo w kawalkach, cukier  i ustawic 1min/obr.2

    przelac mase do miseczki lub torebki i zachowac w lodowce do ostygniecia

     

  7. nadziewac zimne bezy zimnym nadzieniem laczac dwie bezy ze soba

Porady

bardzo wazne jest zeby macaron sie dobrze wysuszyly zanim je upieczemy. dlatego nie powinny byc w wilgotnym otoczeniu. jesli nie mamy mielonych migdalow mozemy je przygotowac w TMX ale uwazajac by nie zmielic ich za bardzo bo robia sie wilgotne (olejiste). cukier puder tez mozemy przygotowac w TMX ale tez z wyprzedzeniemtmrc_emoticons.;)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

macarons (czekoladowe)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?