Czas przygotowania
30h 0min
Czas całkowity
30h 10min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Kruche pierniczki coonakombinuje
- 150 g masła
- 125 g cukru
- 125 g miodu
- 2 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
- 1 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 2 łyżki kakao
- 500 g mąki pszennej
- 2 porcje żółtka
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 0,5 łyżeczek proszku do pieczenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego dodaj masło
- Do naczynia miksującego dodaj miód
- Do naczynia miksującego dodaj cukier
- Do naczynia miksującego miód
- Do naczynia miksującego 2 łyżeczki przyprawy do piernika
- Do naczynia miksującego dodaj 1 łyżeczkę cynamonu
- Do naczynia miksującego 2 łyżki kakao
- Ustaw obroty 5min/70 stopni/3 obroty
- Odstaw masę do wystudzenia. Temperatura musi osiągnąć 40 stopni. Sodę oczyszczoną wymieszaj z 2 łyżkami wody. Białką oddziel od żółtek. Białka odstaw do zrobienia lukru.
- Jak masa przestygnie ustaw 1 min/3 obroty i wlej przez otwór sodę z wodą oraz żółtka.
- Do naczynia dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia.
- "Ciasto" Ustaw 4 min/ interwał.
- Ciasto wałkuj na ok 0,5 cm i wycinaj dowolne kształty. Piecz przez 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni góra/dół.
Porady
Białka wykorzystaj do zrobienia lukru lub bezy.
Ciasto możesz zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze