Składniki
Krówki
- 500 g cukru
- 400 g słodzonego mleka skondensowanego
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g syropu z trzciny cukrowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 20s/obr. 10.
2. Dodać pozostałe składniki, wymieszać 30s/obr.5.
3. Gotować 20min/100°C/obr.4. zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek.
4.Następnie gotować 35min/Varoma/obr.2. zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego postawić koszyczek.
5. Wymieszać 15s/obr. 5. Masę przelać do posmarowanej masłem kwadratowej formy (ok. 18cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do ostudzenia na minimum 2 godziny, pokroić w kostkę (około 2x3 cm) przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.
Krówki
Porady
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Witam
U mnie nie chca sie sciac. W smaku super, ale plynne. Nie da sie kroic.
Smak super. Krówka typowa ciągutka.Ciężko to pokroić,ale smak faktycznie obłędny
Zamiast syropu dodałam miodu. Po wyjęciu z zamrażalki pokroiłam i przełożyłam do pojemnika, ale postały dosłownie ze 2 minuty i powstala jedna wielka krowa . Nie nadają się na podzielenie tylko na jedzenie łyżeczką. W smaku obłędne, ale co jest winą, że nie są do pokrojenia na porcje???
Czy w przepisie nie ma błędu dotyczacego ilości cukru? Bo mleko słodzone i pół kilo cukru...
krówki wyszły przepyszne, dużo lepsze niż kupne. Ja dodalam syrop z agawy.
A co mozna dodac zamiast syropu z trzciny? miód?
Izka
Dobra doczytałam że słodzone bo najpierw przeczytałam schłodzone
Mleko skondensowane rozumiem bez cukru?
Tak jak napisałaś, to dwie różne sprawy. Najpierw gotujemy 20min/100C/ obr.4 a następnie 35min/Varoma/obr.2.
Pytanie- gotowac 20 min, czy 35 min? Punkt 3 i punkt 4 to praktycznie dwie rozne sprawy. Dziekuje.
Are you sure to delete this comment ?