thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
3 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 500 gramów mleka pełnotłustego
  • 100 gramów cukru
  • 2 jajka kurze
  • 50 gramów maizeny/skrobi kukurydzianej
  • 1 cytryna, skòrka
  • 25 gramów kakao bez cukru
  • wiórki kokosowe

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlozyc cienko obrana skòrke z cytryny i cukier: 20sek / obr 7. Dodac mleko, jajka i skrobie: 7min / 80° / obr 4. Polowe kremu przelozyc do innej miseczki, do pozostalego dodac kakao: 10sek / obr 4. Przelozyc do salaterek, dekorowac wiòrkami albo czyms innym, wg gustu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krem-deser dla Gabrysi

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 11, 2014 at 18:01
    5.0

    Mmmm, mama - powiedziała moja półtoraroczna córka zajadając ten deser na drugie śniadanie. To znaczy - pycha. Polecam wszystkim mamom niejadków. Smaczne, kaloryczne tmrc_emoticons.) i szybkie danie.

  • lipca 17, 2012 at 12:44

    Popieramtmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Fonduta to super sprawa... tyle czekolady na raztmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Dla mnie to raj na ziemitmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p ....  Robie od czasu do czasu, najczesciej jednak jesienia i zima, bo teraz za goracotmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Jak zostawie czekolade na wierzchu, to sie sama rozpuscitmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Upaly straszne u nas... Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lipca 17, 2012 at 12:16
    5.0

    Veroniko, oczywiście deser-krem zrobiłam, udał się, już dawno zjedzony. W ogóle to zaraziłaś mnie tymi deserami, a ja z kolei moją rodzinkę. Teraz w niedzielę nie może być obiadu bez deseru. Ostatnio robiłam fondue czekoladowe ze świeżymi owocami. Rewelacja!  Spróbuj. Ale uwaga!  Jeżeli robisz z czekolady przeznaczonej do fondue, to nie dodawaj już żadnych składników  (masla, śmietany , ) bo będzie za rzadkie. Masłem i śmietaną rozrzedzamy czekoladę w tabliczkach , którą  chcemy rozpuścić w TM.Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • maja 24, 2012 at 12:21
    5.0

    veronicab71


    Ufffi... to dobrze. Ciesze sie. Ile kosztuje w Polsce? Zrobisz wiec krem, na spokojnie, bez stresu, bez zadnej okazji, tak dla wlasnej satysfakcjitmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) . Potem powiesz mi czy w koncu sie udalBig Smile Big Smile . Musi wyjsctmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)



    Veroniko , za  400g opakowanie tej skrobii zapłaciłam 2,99zł. plus koszty wysyłki 5,99zł. Niedrogo, koszty wysyłki wyższe niż cena skrobi, ale w sklepach u nas nie ma. To jest produkt niemiecki. Szukałam też w internecie jaka jest różnica pomiędzy skrobią a mąką ziemniaczaną. Wedle tego co znalazłam, to nie ma żadnej, ale piszą , że niemiecka jest lepszej jakości. Pewnie inna technologia produkcji. Teraz mi się przypomniało, że jak moja córka była niemowlakiem to taką maizenę do zagęszczania kaszek kupowało się w małych prywatnych sklepikach. Kaszka była rzeczywiście doskonała smakowo. Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • maja 23, 2012 at 17:35

    tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.(

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 23, 2012 at 12:44
    5.0

    Dziś właśnie dostałam przesyłkę pocztą i w wolnej chwili będę testować. W niedzielę  też  i nie wyszła bita śmietana. Chyba miałam złe dni.tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • maja 19, 2012 at 21:17

    Ufffi... to dobrze. Ciesze sie. Ile kosztuje w Polsce? Zrobisz wiec krem, na spokojnie, bez stresu, bez zadnej okazji, tak dla wlasnej satysfakcjitmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) . Potem powiesz mi czy w koncu sie udalBig Smile Big Smile . Musi wyjsctmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • maja 19, 2012 at 20:57
    5.0

    Veroniko, wielkie dzięki. Jesteś wspaniała i słodka jak Twoje wszystkie słodkie pyszności. Nie wiem tylko, czy kupię u nas  tę skrobię kukurydzianą. Powiedz, czym ją można zastąpić?  Jeżeli skrobią ziemniaczaną, to w jakiej ilościi? Czym sie różni mąka ziemniaczana od skrobi? Czy wiesz? Bo w sklepie są obydwie. Ja też poszukam w necie jaka jest różnica. LoveVeroniko, właśnie na allegro znalazłam tę skrobię kukurydzianą "maizenę" i oczywiście już kupiłam, przyślą poczztą. Ona jest używana przy diecie Dukana.tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?