Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
5
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 09/10/11
zmieniono dnia: 02/12/12
Składniki
- 500 g dyni
- 500 g cukru, (mozna dodac troche Żelfixu)
- 1/3 lyżeczki imbiru
- sok z 1 cytryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Dynię obrać ze skóry i "luźnego" miąższu.
Pokroić na kawałki wielkości 2 x 2 cm. Przełożyć do Thermomixa.
Razem z cukrem dusić czas: 12 min temp. 100C \ "Obroty wsteczne" 2-3.
Pod koniec dodać cytrynę i imbir.
Przelać do słoiczków.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Moje ulubione !
pozdrowionka
Konfitura swietnie nadaje sie do pieczywa, omletow itp. Stosuje ja raczej jak standardowy dzem
Do czego używa się takiej konfitury? czy służy ona jako dżem, czy bardziej do mięs?
Are you sure to delete this comment ?