Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
5
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 09/10/11
zmieniono dnia: 02/12/12
Składniki
- 500 g dyni
- 500 g cukru, (mozna dodac troche Żelfixu)
- 1/3 lyżeczki imbiru
- sok z 1 cytryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Dynię obrać ze skóry i "luźnego" miąższu.
Pokroić na kawałki wielkości 2 x 2 cm. Przełożyć do Thermomixa.
Razem z cukrem dusić czas: 12 min temp. 100C \ "Obroty wsteczne" 2-3.
Pod koniec dodać cytrynę i imbir.
Przelać do słoiczków.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Moje ulubione !
pozdrowionka
Konfitura swietnie nadaje sie do pieczywa, omletow itp. Stosuje ja raczej jak standardowy dzem
Do czego używa się takiej konfitury? czy służy ona jako dżem, czy bardziej do mięs?