Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 24/08/17
zmieniono dnia: 24/08/17
Składniki
GRANITA
Granita malinowa
- 400 g lodu w kostkach
- 12 łyżek slodzonego mleka skondensowanego
- 12 łyżek malinowego pure
MALINOWE PURE
- 160 g malin
- 30 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Umiescic kostki lodu w naczyniu miksujacym. Miksowac 10s/max obr.
2. Mase lodowa rozlozyc do czterech pucharkow. Polac mleczkiem skondensowanym i malinowym pure.
Smacznego!!! - https://www.przepisownia.pl/sosydipypasty-przepisy/malinowe-pure/jjvdnv85-926b1-860297-f60be-9si33zul
Granita malinowa
Malinowe pure
Porady
ZAMIAST MALINOWEGO PURE, MOZNA UZYC SOKU MALINOWEGO, LUB DOWOLNEGO, ULUBIONEGO SOKU. SUPER SZYBKI I PYSZNY DESER, ZWLASZCZA NA UPALNE DNI.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze