Czas przygotowania
7min
Czas całkowity
7min
porcja/porcje/porcji
3
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 12/02/17
zmieniono dnia: 12/02/17
Składniki
Czekoladowy budyń wege
- 45 g Czekolady gorzkiej
- 480 g mleka roślinnego, (użyłam migdałowego)
- 10 g cukru, (można powinąć wg upodobań)
- 40 g mąki ziemniaczenej
- 2 morele suszone
- 2 daktyle suszone
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Gorzką czekoladę wraz z suszonymi owocami umieszczamy w naczyniu miksującym, 10s/obr9.
Zakładamy motylek, dodajemy mleko, cukier i mąkę, 6.30min/100st/obr2,5.
Zdejmujemy motylek, przelewamy do salaterek.
Spożywamy na ciepło lub zimno według upodobań.
Smacznego!
Można zwiększyć ilość owoców suszonych i nie dodawać cukru.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze