Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
Składniki
Budyń
- 40 gramów espresso, zaparzonego
- 450 gramów pełnego mleka
- 1 jajko
- 40 gramów cukru
- 20 gramów mąki ziemniaczanej
- 1,2 płaskie łyżeczki do herbaty kawy rozpuszczlanej, opcjonalnie
- pokruszona czekolada, gorzkie kakao, do dekoracji
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Założyć motylek.
2. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki. Zagotować 6 min 30 s /100 stopni/obr. 3
3. Zdjąć motylek. Napełnić budyniem saleterki, bądź filiżanki. Udekorować. Budyń można podawać lekko ciepły lub całkowicie ostudzony.
Porady
Ilość cukru i kawy rozpuszczalnej zależy od naszych upodobań.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
dobry budyń, jednak ja dodałbym więcej cukru.
Are you sure to delete this comment ?