thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Blok Czekoladowy

  • 250 g margaryny
  • 450 g mleka w proszku
  • 200 g herbatników
  • 120 g wody
  • 200 g cukru
  • 5 czubate łyżeczki kakao w proszku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Blok Czekoladowy
  1. 1.Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kakao i cukier oraz margarynę. Rozpuścić składniki 2,5 minuty 37 stopni obroty 1. Sprawdzić czy margaryna się rozpuściła, jeśli nie to czynność powtórzyć.

    2.Dodać mleko w proszku, wymieszać 1 minutę obroty 5.

    3.Dodać herbatniki i wymieszać 2 minuty obroty 5 ,pomagając kopystką ponieważ masa musi być gęsta.

    4.Wyłożyć do małej prostokątnej blaszki lub do szklanego naczynia o podobnych wymiarach. Na 2 godziny wsadzić blok czekoladowy do lodówki. Kroić tak jak chleb

                                                 SMACZNEGO!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Blok Czekoladowy

Wydrukuj:

Komentarze