Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 250 g margaryny lub masła
- 250 g cukru
- 500 g mleka w proszku nie granulowanego
- 130 g mleka
- 4 łyżki gorzkiego kakao
- orzechy,rodzynki ilośc w/g uznania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
margarynę lub masło,cukier ,kakao włozyć do naczynia miksujacego "Blokada naczynia miksującego" 5min waroma poz 4 w trakcie rozpuszczania wsypać mleko w proszku , dodać mleko płynne i zwiększyc obroty poz 6 dodać bakalie wymieszac "Obroty wsteczne" Mieszać do uzyskania jednolitej masy przy pomocy kopystki .Przełożyć np.do naczynia żaroodpornego i wstawic do lodówki najlepiej na całą noc . Nie wiem czy mój blok czekoladowy doczeka jutra .....
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ach te smaki dzieciństwa... Ja dodaję pokruszone herbatniki zamiast orzechów.
Jeszcze nie wiemy jakie będzie w smaku po schłodzeniu, ale na razie masło nie połączyło się z resztą składników i trochę masła pływa na wierzchu bloku tak ze póki ciepłe to odsączyliśmy . Może będzie dobre ?
zpep
Mnie niestety nie wyszło, tak jakby się zważyło, takie gumowate i bez smaku Szkoda, bo taką miałam ochotę na bloczek czekoladowy.
Witam serdecznie.Bardzo mi miło że mogłam się przyczynić do smakowych wspomnień z dzieciństwa Serdecznie pozdrawiam . Dziekuję za miłe słowa buzka
Ilona
Dziękuję za przepis, moje dzieci uwielbiały ten BLOK, z córką szukałyśmy tego przepisu w naszych notatkach z przed 20 lat.Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za przypomnienie przepisu na tak pyszne ciacho.Pozdrawiamy.
Pani Ilonko Ciasto pycha. Polecam wszystkim I pozdrawaim
Are you sure to delete this comment ?