thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 21/02/15
zmieniono dnia: 21/02/15

Składniki

  • 200 gramów szpinaku, rozdrobnionego
  • 45 gramów drożdży
  • 35 gramów oleju
  • 250 gramów wody
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 300 gramów żółtego sera
  • 650 gramów mąki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Drożdże, wodę i cukier podgrzewamy 3min/37stopni/obr.1

    Dodajemy mąkę, sól, olej, szpinak i mieszamy 3min/interwał

    Odłożyć ciasto do miski i zostawić do wyrośnięcia ok.20 minut.

    Ser żółty rozdrobnić 5sekund/obr.7

    Z ciasta uformować bułki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Znowu odstawić na 10 minut.

    Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.

    Posypać bułki żółtym serem i piec ok.20-25 minut

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki ze szpinakiem

Wydrukuj:

Komentarze