Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 100 g cebuli
  • 25 g oleju
  • 500 g ser, ela, w kawalkach
  • 300 g jablek (np. Boskop), obranych i pokrojonych w cwiartki
  • 900 g wody
  • 2-3 kostki warzyw, ne rosolowe
  • 100 g smietanki do zup
  • 1 lyzeczka soli
  • 1/4 lyzeczki pieprzu
  • szczypta cukru
  • 1/2- 1 lyzeczki soku z cytryny
  • 10 listkow bazylii, pokrojonych w paseczki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. cebule wlozyc do naczynia miksujacego i 3 Sek./ poziom 5 posiekac

    2. dodac olej i 3 Min./ Varoma/ poziom 2 udusic

    3. dodac seler i jablka i 10 Sek./ poziom 5 z pomoca kopystki rozdrobnic

    4. dodac wode, kostki warzywne i 25 Min./ 100°/ poziom 1,5 gotowac

    5. dodac smietanke, sol, pieprz i cukier i 30 Sek./ poziom 10 zmiksowac, trzymac przy tymdobrze  miarke.

    6. doprawic do wedlug uznania sokiem z cytryny.

    7. udekorowac listkami bazylii i podawac w malych miseczkach.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z jablek i selera

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy