Składniki
warzywa
- 300 g warzywa, mieszane, marchewka, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki
- 180 g kapusty włoskiej, poszatkowanej
- 1 kostki bulionu grzybowego
- 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 1000 g wody
- 3 czubate łyżki świeżego koperku, posiekany
- 2 czubate łyżki majeranek suszony
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć warzywa i rozdrobnić 5 s / obr 5. Następnie dodać przyprawy i kostkę bulionową, dolać wodę i gotować 20 min/100C/"Obroty wsteczne" /obr.1. Na pokrywie postawić koszyczek zamiast miarki. Następnie dodać poszatkowanąkapustę włoską oraz pokrojonego w grubą kostke pomidora i gotować 10 min/100C/"Obroty wsteczne" /obr 1. Zupę przelać do garnka, posypać obficie świezym koperkiem oraz suszonym majerankiem. Ewentualnie dosolić lub dodać szczyptę pieprzu do smaku.
Zupa warzywna z włoską kapustą
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
pyszna niebo w ustach