thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 01/12/14
zmieniono dnia: 01/12/14

Składniki

warzywa

  • 300 g warzywa, mieszane, marchewka, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki
  • 180 g kapusty włoskiej, poszatkowanej
  • 1 kostki bulionu grzybowego
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 1000 g wody
  • 3 czubate łyżki świeżego koperku, posiekany
  • 2 czubate łyżki majeranek suszony

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Zupa warzywna z włoską kapustą
  1. Do naczynia miksującego włożyć warzywa i rozdrobnić 5 s / obr 5. Następnie dodać przyprawy i kostkę bulionową, dolać wodę i gotować 20 min/100C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1. Na pokrywie postawić koszyczek zamiast miarki. Następnie dodać poszatkowanąkapustę włoską oraz pokrojonego w grubą kostke pomidora i gotować 10 min/100C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr 1. Zupę przelać do garnka, posypać obficie świezym koperkiem oraz suszonym majerankiem. Ewentualnie dosolić lub dodać szczyptę pieprzu do smaku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa warzywna z włoską kapustą

Wydrukuj:

Komentarze