Składniki
Zupa pomidorowa
- 27 g cebuli
- 1 ząbka czosnku
- 13 g oliwy z oliwek
- 400 g pomidorów, z puszki
- 67 g koncentrat pomidorowy
- 1 kostki Bulionu warzywnego
- pół łyżeczki oregano, suszone
- 670 g wody
- szczypty pieprz, mielony
- szczypty sól
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Włozyć 27 g cebuli i 1 duży ząbek czosnku, dodać 13g oliwy z oliwek - rozdrobnić 5s/obr.5
Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia"Miksowanie"2. Założyć koszyczek, dusić 5 min/120°C/obr. 1"Miksowanie"
3. Dodać puszkę pomidorów, 67g koncentratu pomidorowego, 1 kostkę bulionu warzywnego, pół łyżeczki oregano. Zmiksować 30 s/obr. 8 "Miksowanie"
4. Dodać 670 g wody, gotować 15 min/100°C/obr. 1 "Obroty wsteczne"
5. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z makaronem.
Zupa pomidorowa
Porady
Całość bez makaronu to ok. 300kcal
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?