Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 400 g Ziemniaków obranych, ok. 4 sztuk
  • 700 g kalarepy, ok. 2-3 sztuk
  • 1 cebula
  • 2 pietruszki
  • 1 kawałki selera
  • 1 łyżek masła
  • sól
  • pieprz czarny
  • 8 porcje ziela angielskiego, 8 sztuk
  • liść laurowy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, wrzucić do misy i poszatkować 3s/obr 5. Zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia. Dodać masło i dusić 3 min/Varoma/obr 1. Dodać pokrojone: ziemniaki, kalalarepę, pietruszkę, seler - zalać wodą, tak aby pokryć warzywa. 

    Dodać przyprawy i gotować 25 min/100ºC/obr 2. 

    Wyłowić ziele angielskie i liść laurowy. Zupę zmiksować stopniowo zwiększając moc do 10 - przez 40 s.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z kalarepki

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: