Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 19/06/14
zmieniono dnia: 19/06/14
Składniki
składniki
- 400 gramy kalafiora
- 100 gramów młodego zielonego groszku łuskanego
- 100 gramów ogorka zielonego
- 100 gramów ogórka kiszonego
- 50 gramów Pora
- 1 pęczków koperku świeżego
- 2 ząbki czosnku
- 50 gramów cebuli
- 200 gramów serka topionego
- 1 kostki rosołowa
- 30 gramów oleju
- 1,2 litra wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wkładamy por, cebulę i czosnek rozdrobnić 5s/obr.1
Dodać olej i pokrojony boczek, poddusić 3 min/veroma/"Obroty wsteczne" /obr.1
Dodać pozostałe składniki gotować 25 min/100C/"Obroty wsteczne" /obr,1
Zupa kalafiorowa - warzywna
Porady
można dodać np. parówki lub kiełbasę, doprawić solą i pieprzem, ja zamiast kostki rosołowej dodaję bulionetkę drobiową albo wieprzową
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Witam mam ochotę wypróbować przepis ale ile boczku mam dodać