thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

składniki

  • 400 gramy kalafiora
  • 100 gramów młodego zielonego groszku łuskanego
  • 100 gramów ogorka zielonego
  • 100 gramów ogórka kiszonego
  • 50 gramów Pora
  • 1 pęczków koperku świeżego
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 gramów cebuli
  • 200 gramów serka topionego
  • 1 kostki rosołowa
  • 30 gramów oleju
  • 1,2 litra wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Zupa kalafiorowa - warzywna
  1. Do naczynia miksującego wkładamy por, cebulę i czosnek rozdrobnić 5s/obr.1

  2. Dodać olej i pokrojony boczek, poddusić 3 min/veroma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1

  3. Dodać pozostałe składniki gotować 25 min/100C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr,1

Porady

można dodać np. parówki lub kiełbasę, doprawić solą i pieprzem, ja zamiast kostki rosołowej dodaję bulionetkę drobiową albo wieprzową

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa kalfiorowa z groszkiem

Wydrukuj:

Komentarze