![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/0w9crj4x-f4c9b-538097-f60be-g464miz5/b5f88b5c-82c8-4e50-85dc-23b27ab74500/main/ser-paneer-indyjski.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/0w9crj4x-f4c9b-538097-f60be-g464miz5/290a5ae7-a45e-4d0e-9b3b-baeae35e784d/main/ser-paneer-indyjski.jpg)
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Ser paneer - indyjski
- 1 litra mleka, 1 litr mleka 3,2% tłuste
- 30 g soku z cytryny
- 1 szczypty soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1 litr mleka 3,2% wlewam do
"Blokada naczynia miksującego" i nastawiam 25minut/90stopni/ obe 3
po tym czasie dodaję sczyptę soli i 30 gr soku z cytryny nastawiam 1 min/obr.3.
Wyciągam koszyczek wykładam gazą lub tetrą i wkładam do garnka lub jakiegoś półmiska i przelewam zawartość odzielając ser od serwatki. Można dla większej ilości sera proporcjonalnie zwiększyć ilości. Po ostygnięciu przekładam do pojemnika i wsadzam do lodówki.
Ser paneer - indyjski
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze