thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 80 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 25 goliwy z oliwek
  • 200 g różyczek kalafiora
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na ćwiartki
  • 100 g warzyw, (marchewka, seler, pietruszka) obranych, pokrojonych na kawałki
  • 800 g wody
  • 2 kostki bulionowe, warzywne (lub inna wg uznania)
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego
  • 100 g kwaśnej śmietany

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr.5. Kopystką zgarnąć rozdrobnione składniki ze ścianek naczynia.

    2. Dodać oliwę i dusić 2 min 30 s/ Varoma/ obr.1

    3. Do naczynia miksującego włożyć połowę porcji ziemniaków i warzywa. Rozdrobnić 4-5 s/ obr. 5. Kopystką zgarnąć rozdrobnione składniki.

    4. Dodać resztę ziemniaków i kalafior. Rozdrobnić na mniejsze kawałki wg uznania (3-4 s./ obr. 4-5)

    5. Dodać wodę, kostki rosołowe, pieprz, gotować 24 minut/ 100 C/ obr.2.

    6. Dodać śmietanę i gotować 1 min 30s /obr. 2, ewentualnie doprawić do smaku.

    Można dodać świeżą posiekaną natkę pietruszki lub posiekany koperek

    Zupka wychodzi gęsta i smaczna. Jeśli ktoś lubi zupy tradycyjne, polecam ten wariant tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa kalafiorowa

Wydrukuj:

Komentarze