Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 25 goliwy z oliwek
- 200 g różyczek kalafiora
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na ćwiartki
- 100 g warzyw, (marchewka, seler, pietruszka) obranych, pokrojonych na kawałki
- 800 g wody
- 2 kostki bulionowe, warzywne (lub inna wg uznania)
- 2 szczypty pieprzu, mielonego
- 100 g kwaśnej śmietany
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr.5. Kopystką zgarnąć rozdrobnione składniki ze ścianek naczynia.
2. Dodać oliwę i dusić 2 min 30 s/ Varoma/ obr.1
3. Do naczynia miksującego włożyć połowę porcji ziemniaków i warzywa. Rozdrobnić 4-5 s/ obr. 5. Kopystką zgarnąć rozdrobnione składniki.
4. Dodać resztę ziemniaków i kalafior. Rozdrobnić na mniejsze kawałki wg uznania (3-4 s./ obr. 4-5)
5. Dodać wodę, kostki rosołowe, pieprz, gotować 24 minut/ 100 C/ obr.2.
6. Dodać śmietanę i gotować 1 min 30s /obr. 2, ewentualnie doprawić do smaku.
Można dodać świeżą posiekaną natkę pietruszki lub posiekany koperek
Zupka wychodzi gęsta i smaczna. Jeśli ktoś lubi zupy tradycyjne, polecam ten wariant
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Mało smaku i aromatu kalafiora, mi wyszła bardziej jarzynowa ale smaczna
Wyglada super. Dodaje do kolekcji. 👍
Alicj@
Bardzo smaczna, gęsta zupka. Trafia do moich ulubionych