Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
8
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 cebula
- 5 buraków, obrane pokrojone na kawałki
- 3 ziemniaki surowe pokrojone w kostkę
- 1000 g wody
- 1 kostki Rosołowe
- 3 płaskie łyżeczki do herbaty soku z cytryny
- pieprz
- sól
- 3 czubatych łyżek smietany do zupy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Obrać warzywa umyć i włożyć do "Blokada naczynia miksującego" wraz z buraczkami i cebulą 20s/obr. 4
2. wlać wodę
3. dodać kostkę rosołową sól i pieprz
4. Gotować 25 min/ 100 / obr.1 "Mieszanie"
5. Dodać sok z cytryny i śmietanę wymieszać 30s/obr2
Smacznego
Porady
Można doprawić pod swój gust . Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
mag790:Polecam zastosować gotowane buraczki z Biedronki . Wychodzi super !!!
Zupa pyszna ja nie miksowalem ziemniakow dodalem je po zmiksowaniu buraczkow ,dodalem jeden bulion wiecej i gotowalem 20 min od osiagniecia 100 stopni ,napewno zrobie ja ponownie .Polecam
Świetny przepis, pół godziny to idealny czas buraczki akurat do gryzienia nie rozgotowane. Buraki i ziemniaki przed rozdrobnieniem w termomixie pokroiłam w grubą kostkę i dodałam parę ząbków czosnku. Super zupa, dziękuję za przepis
Niestety pisze to z wielkim bólem i rozczarowaniem, bo patrząc na ten przepis na robiłam sobie tylko i wyłącznie smaku i trochę sprzątania. 😯 Wykonałam wszystko dokładnie tak jak podano, proporcje takie ,ze podczas gotowania zupa wybijała góra. Liczyłam na konsystencję wodna lub kremowa ,a tu wyszło coś pomiędzy z dodatkiem dużych kawałków. Szkoda trochę bo ponad litr zupy nadawał się do wylania. 😣 Może należało by ugotować buraki przed dodaniem do reszty? No nie wiem ,ale nie podejmę się już drugi raz tego przepisu.
Absolutnie nie! Wykonałam wszystko dokładnie według przepisu. Warzywa są niedokrojone (pływają wielkie kawałki), sama zupa - woda buraczano-marchewkowa. Wylewam...
Zrobiłam. Musiałam przelać do garnka, bo bardzo dużo jej wyszło - na szczęście, ponieważ bardzo smakowala mojej rodzince.
Pyszna zupa łatwa w wykonaniu. Miałam buraczki ugotowane juz wiec je wkroilam po 15 min gotowania. Przyprawiłam bulionem warzywnym wykonanym w TM. Polecam!
Przepis pozwoliłam sobie trochę przerobić ponieważ potrzebowałam większą ilość a w Thermisiu całość by się nie zmieściła. Dodałam zamiast wody wywar z mięsa ugotowany pare chwil wcześniej tak ok 1 litra resztę wywaru zostawiłam w garnku. Dołożyłam 1 ziemniaka i 1 buraczka więcej niż jest w przepisie. Zamiast 3 łyżeczek soku z cytryny dodałam jedna i calosc przelalam do garnka do smaku doprawilam barszczem wymieszanym ze śmietaną i zagotowalam. Polecam szybkie i smaczne