Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 5 buraków, obrane pokrojone na kawałki
  • 3 ziemniaki surowe pokrojone w kostkę
  • 1000 g wody
  • 1 kostki Rosołowe
  • 3 płaskie łyżeczki do herbaty soku z cytryny
  • pieprz
  • sól
  • 3 czubatych łyżek smietany do zupy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Obrać warzywa umyć i włożyć do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wraz z buraczkami i cebulą  20s/obr. 4 

    2. wlać wodę 

    3. dodać kostkę rosołową sól i pieprz 

    4. Gotować 25 min/ 100 / obr.1 Mieszanie"Mieszanie"

    5. Dodać sok z cytryny i śmietanę wymieszać 30s/obr2 

     Smacznego tmrc_emoticons.) 

Porady

Można doprawić pod swój gust . Smacznego 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa Buraczkowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 30, 2020 at 21:58

    mag790:Polecam zastosować gotowane buraczki z Biedronki . Wychodzi super !!!

  • grudnia 21, 2019 at 13:18

    Zupa pyszna ja nie miksowalem ziemniakow dodalem je po zmiksowaniu buraczkow ,dodalem jeden bulion wiecej i gotowalem 20 min od osiagniecia 100 stopni ,napewno zrobie ja ponownie .Polecam

  • lutego 4, 2018 at 20:03
    5.0

    Świetny przepis, pół godziny to idealny czas buraczki akurat do gryzienia nie rozgotowane. Buraki i ziemniaki przed rozdrobnieniem w termomixie pokroiłam w grubą kostkę i dodałam parę ząbków czosnku. Super zupa, dziękuję za przepis

  • sierpnia 29, 2017 at 16:40
    1.0

    Niestety pisze to z wielkim bólem i rozczarowaniem, bo patrząc na ten przepis na robiłam sobie tylko i wyłącznie smaku i trochę sprzątania. 😯 Wykonałam wszystko dokładnie tak jak podano, proporcje takie ,ze podczas gotowania zupa wybijała góra. Liczyłam na konsystencję wodna lub kremowa ,a tu wyszło coś pomiędzy z dodatkiem dużych kawałków. Szkoda trochę bo ponad litr zupy nadawał się do wylania. 😣 Może należało by ugotować buraki przed dodaniem do reszty? No nie wiem ,ale nie podejmę się już drugi raz tego przepisu.

  • marca 7, 2017 at 16:21

    Absolutnie nie! Wykonałam wszystko dokładnie według przepisu. Warzywa są niedokrojone (pływają wielkie kawałki), sama zupa - woda buraczano-marchewkowa. Wylewam...

  • grudnia 20, 2016 at 00:52
    5.0

    Zrobiłam. Musiałam przelać do garnka, bo bardzo dużo jej wyszło - na szczęście, ponieważ bardzo smakowala mojej rodzince.

  • listopada 30, 2016 at 17:10
    5.0

    Pyszna zupa łatwa w wykonaniu. Miałam buraczki ugotowane juz wiec je wkroilam po 15 min gotowania. Przyprawiłam bulionem warzywnym wykonanym w TM. Polecam!

  • października 3, 2016 at 15:40
    5.0

    Przepis pozwoliłam sobie trochę przerobić ponieważ potrzebowałam większą ilość a w Thermisiu całość by się nie zmieściła.  Dodałam zamiast wody wywar z mięsa ugotowany pare chwil wcześniej tak ok 1 litra resztę wywaru zostawiłam w garnku. Dołożyłam 1 ziemniaka i 1 buraczka więcej niż jest w przepisie.   Zamiast 3 łyżeczek soku z cytryny dodałam jedna i calosc przelalam do garnka do smaku doprawilam barszczem wymieszanym ze śmietaną i zagotowalam. Polecam szybkie i smaczne tmrc_emoticons.)