thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
7min
Czas całkowity
7min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

sos grzybowy

  • 20 g suszonych grzybów
  • 100 g cebuli
  • 15 g oleju
  • 220 g bulionu, (rosołu)
  • 80 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 10 liści natki pietruszki, świeżej, (opcjonalnie)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Z suszonych grzybów przygotować puder. W suchym naczyniu Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 30 sek/obr. 10 Puder przesypać do innego naczynia.
  2. Do naczynia Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" miksującego włożyć 100 g cebuli pokrojonej na ćwiartki. Zmiksować 8 sek/obr. 5.
  3. Dodać olej, dusić 3 min/100 st/obr 1.
  4. Dodać bulion (rosół) i przygotowany puder z grzybów. Gotować 3 min/100 st/obr 2.
  5. Dodać śmietanę. Miksować 30 sek/ zwiększając obroty od 3 do 7.
  6. Opcjonalnie dodać na koniec natkę pietruszki.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

sos grzybowy

Wydrukuj:

Komentarze