Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
21min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka bulionu drobiowego lub jedna kostka rosołowa rozprowadzona w szklance wody
  • 1/4 szklanki śmietany
  • sól do smaku – jeżeli kostka rosołowa jest mało słona

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Na filmiku jest przedstawione jak wykonuje sos pieczeniowy

    //www.thermoprzepisy.pl/index.php/2011/09/sos-pieczeniowy/

    Zakładamy motylek i dajemy do naczynia 3 łyżki oleju i 2 łyżki mąki. Nastawiamy 5 minut Varoma obroty 1.


    Następnie dodajemy szklankę rozpuszczonego bulionu nastawiamy 5 minut 100 stopni obroty 2.


    Na sam koniec dajemy śmietanę i mieszamy 5 sekund obroty 4. Gotujemy 5 min 100 stopni obroty 1.







     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sos pieczeniowy

Wydrukuj:

Komentarze