thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 21/06/12
zmieniono dnia: 12/01/19

Składniki

Pastę twarogowo - rybną

  • 200 g twarogu, najlepiej chudy
  • 120 g ryby wędzonej, pikling,makrela lub inna
  • 40 g cebuli
  • 1/2 łyżeczki musztardy, najlepiej ostrej
  • 1 szczypty soli
  • 1/2 pieprz biały, może być czarny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pasta
  1. Pokrojoną cebulę rozdrabniamy 6 s obr4
  2. Pozostałe skladniki wrzucamy do pojemnika i miksujemy 10 s obr 4
  3. Ewentualnie doprawiamy do smaku i mieszamy 3 s obr 2
  4. Przekladamy do innego pojemnika. Pasta jest gotowa do spożycia od razu po zrobieniu.

Porady

Pasta świetnie nadaje sie na kolacje podawana z ogórkami małosolnymi.

Można stworzyć 2 warianty pasty :
1. W pkt 1. do cebuli dodać 1 małego ogorka kiszonego i zmiksować razem.
2. w pkt 2 do skladników zamiast musztardy mozna dodać 1/2 łyzki ketchupu pikantnego.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta twarogowo-rybna

Wydrukuj:

Komentarze