thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 6
  • TM 5
opublikowany: 15/02/23
zmieniono dnia: 15/02/23

Składniki

Pasta pistacjowa

  • 400 gramów pistacji prażonych, niesolonych, łuskanych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 400 g pistacji prażonych, niesolonych, łuskanych wsypujemy do naczynia miksującego.
  2. Ustawiamy 30s / obr. 10
  3. Zgarniamy kopystką na dno
  4. Ustawiamy ponownie 2 min. /obr. 10

Porady

Pastę pistacjową wykorzystać do przygotowania wybranego deseru.

Przechowywać w szczelnie zamykanym słoiku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta pistacjowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 5, 2024 at 20:00
    1.0

    NIE RÓBCIE TEGO PRZEPISU.




    Pistacje po kilkunastu sekundach stały się bardzo gęste i zablokowały ostrza, ale obroty były tak duże że ostrza w końcu przebiły się przez pastę, wyrzucając na pastę smar i niszcząc ostrza.








    Pani autorce chyba się jedno zero pomyliło...





    Czy ktoś mógłby łaskawie weryfikować to co tu jest dodawane?Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"