thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
3 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy

Składniki

Papryka w ketchupie (sos słodko-kwaśny)

  • 1000 gramy papryki, mieszane
  • 350 gramy cebuli
  • 350 gramy Ketchupu
  • 95 gramy octu
  • 80 gramy cukru
  • 80 gramy oleju
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. 500g papryki pokrojonej na kawałki wkładamy do naczynia i miksujemy 6s/obr.4,5 .Przekładamy do miski.Powtarzamy czynnośc z drugim 500g.
    Nastepnie do naczynia wkładamy 350g cebuli pokrojonej w ćwiartki i miksujemy 5s/obr.5.Przekładamy do miski z papryka.
    2. Przygotowujemy zalewę.
    Do naczynia dajemy ketchup,ocet,cukier,olej i sól ustawiamy 3min/100st/obr.2
    3. Do zalewy dodajemy paprykę z cebulą i gotujemy 20min/100st/obr.wsteczne 2
    4.Przekładmy do słoików i pasteryzujemy 5min od momentu zagotowania.

    Podawac samodzielnie ( mo zna wtedy zrobic większe kawałki papryki) lub jako sos słodko-kwaśny z kurczakiem

Porady

Z podanego przepisu wychodza 3 słoiki 500ml.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Papryka w ketchupie (sos słodko-kwaśny)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?