Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
10
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
PASTA Z WĘDLINY
- 30 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g wędliny, np. kiełbasy,szynki pokrojonej na kawałki
- 2 jajka, na twardo obrane, pokrojone w ćwiartki
- 40-50 g majonezu
- 1 łyżeczek musztardy
- sól,pieprz, do samku
- 1-2 czubatych łyżeczek Szczypiorku, posiekanego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, wędlinę, jajka, majonez, musztardę, sól i pieprz, zmiksować 30s/obr.8. Składniki zgranąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego 25-30 s/ obr5.
Dodać szczypiorek, wymieszac 5-8 s / "Obroty wsteczne" / obr.3
Podawać jako dodatek do pieczywa.
Smacznego!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Sprawdzone, jest ok. Warto dodać troszkę mielonej papryki słodkiej jest troszę bardzoej pikantna. Ja zrobiłem z resztki baleronu
fajny przepis
Wyszła pyszna
Fajna pasta
sprawawdziłam. bardzo dobre!!!
Are you sure to delete this comment ?