- TM 31
Składniki
dekoracja
- 1,5 opakowania galaretki owoce leśne
- 150 g jeżyn
- 150 g malin
Budyń
- 400 g mleka
- 1 żółtko
- 5 g cukru waniliowego
- 40 g mąki ziemniaczanej
- 30 g cukru
Ciasto
- 40 g cukru pudru
- 1 jajko
- 100 g zimnego masła
- 200 g mąki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wyrobić 1min30s/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
Ciasto zawinąc w folię spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość 0,5cm i umieścić w natłuszczonej formie do tarty, ponakłuwać widelcem, przykryć papierem do pieczenia i obciążyć, np inną formą lub grochem.
Piec 15 minut, następnie wyjąć "obciążnik" i dopiec na złoty kolor.
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na budyń, podgrzewać 7min/90st/"Obroty wsteczne" /obr.3.
Budyń przełożyć do innego naczynia do ostygnięcia.
Ciasto:
Dekoracja
Budyń:
Porady
Dobór owoców zależy od sezonu i kreatywności.
Zamiast budyniu waniliowego można zrobić czekoladowy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepis bardzo dobry tylko troszke malo budyniu.. sugeruje zrobic z 1,5 porcji
Bardzo dobra