Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 6 jajek
  • 460 g mąki bezglutenowej - Extra uniwersalny koncentrat mąki bezglutenowej firmy Bezgluten
  • 360 g cukru
  • 4 łyżki kakao naturalnego
  • 200 g wody
  • 300 g oleju
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia firmy Bezgluten

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    • - do naczynia miksującego wlać olej, dodać cukier i ucierać – 30 s, obr. 9
    • - dodać jajka, wodę i ucierać przy pomocy motylka – 2 min, obr. 4
    • - zdjąć motylek, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać – 2 min, obr. 6
    • - piec w piekarniku – 180 st.C, 50-60 min.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Murzynek bezglutenowy

Wydrukuj:

Komentarze