
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 01/03/14
zmieniono dnia: 07/03/14
Składniki
PASTA
- 1 łyzka oleju kukurydzianego
- opcjonalnie:, odrobina chili
- sól do smaku
- 1 łyżeczka suszonej czerwonej papryki
- 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- kiełki rzodkiewki
- 1 puszka czerwonej fasoli, - odsączona
- 1-2 kiszone ogórki
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 małe czerwone cebule
- 3-4 gałązki kolendry lub pietruszki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.W suchym naczyniu posiekać natkę kolendry lub pietruszki 5 s. / obr.6
2.Dodać cebulę przekrojoną na ćwiartki i czosnek, posiekać 5 s. / obr.5
3.Dodać ogórki i odsączoną fasolę, posiekać 4-7 s. / obr.4. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
4.Dodać resztę składników i wymieszać 5-10 s. / obr.
3
PASTY
Porady
Pastą można napełniać kruche babeczki lub podawać z pieczywem czosnkowym, grzankami.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Jedzenie na wynos
Przystawka
Dodatek
Sałatka
Pasta/dżem
Wegetariańska
Wiosna
Naturalne
Szybkie
Kreatywne
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Oj doprawiona na ostro bylaby dla mnie za ostra. Cebula, czosnek i kielki wystarczyly w swojej ostrosci. Nie dalam cytryny, bo nie mialam, ale kwasnosc ogorkow wystarczyla.
Wyprobuje na pewno
Super przepis! Rzeczywiście na ostro jest pyszna
Nie miałam chili, dodałam pieprzu kajeńskiego. Dobrze, że zdążyłam zrobić zdjęcie bo z ciepłymi bułeczkami znikała w tempie błyskawicznym
[[wysiwyg_imageupload:2069:]]
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Pasta jest wyjątkowo smaczna gdy doprawimy ją na "ostro".
Jola